European Folk Day – September the 23rd

European Folk Day: 23rd September 2023

Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Fränder & Vänner Folkmusikfestival

September 21, 2023 @ 13:30 - September 22, 2023 @ 23:59 CET (Europe)

295 SEK

Kom och njut av medryckande folkmusik, dansa dig rusig och upptäck nya musikaliska universum. Våra lokala folkmusikstjärnor FRÄNDER bjuder in sina vänner från när och fjärran till Uppsalas egna folkmusikfestival – Fränder & Vänner Internationella Folkmusikfestival!

Den femte upplagan av Fränder & Vänner Folkmusikfestival äger rum på Kulturoasen i Håga. Under två kvällar på två scener bjuds det på alltifrån ösiga reels och svängiga polskor till stämningsfull stämsång och smäktande ballader. Dansgolv, spel till dans och jam!

På årets upplaga får vi bland annat uppleva giganterna Garmarna och Lena Willemark, trollbindande Sudan Dudan från Norge, Ian Carr & Simon Thoumire från England och såklart FRÄNDER.

Hjärtligt välkomna att ta del av en färgsprakande sommarfestival, fylld av spännande musik av högsta klass!

“Vi tror på musik som en del av en större, förenande kraft och genom musik vill vi förmedla värme och gemenskap. Detta tycker vi är extra viktigt i ett samhälle som tenderar att alltmer fokusera på människors olikheter. När sanningen är att vi alla är FRÄNDER. Därför bjuder vi in till Uppsalas alldeles egna folkmusikfestival!”

Fredag: Sudan Dudan, Lena Willemark & Lisas, FRÄNDER, Dragkroka, Tonskalv
Lördag: Simon Thoumire & Ian Carr, Ahlberg, Ek & Roswall, Garmarna, Tvesôvla

GRATIS BARNFÖRESTÄLLNING 5-10 år
Lördag 23 september 13.30 och 15.00 “Långt bort ut i skogen” är en audiovisuell folkmusikföreställning med temat fäbod och vallmusik. I föreställningen får publiken lära sig om livet på fäboden, hur vardagen såg ut för fäbodkullan, hur hon lockade på djuren och kokade messmör. Vallvisor blandas med svängiga låtar. Musiken liveloopas och integreras med publiken som både får dansa fäboddisco och vara med och spela in ett ljudlandskap. På filmduken visas dels gamla arkivfilmer och dels filmer från Karl Tövåsens fäbod utanför Rättvik.

MATBUFFÉ Mumsig och rik vegetarisk buffé med varma och kalla rätter utlovas av mästerkocken i Håga. Salladsbuffé, smör, bröd och ost, kaffe och liten kaka

Spelplats: Kulturoasen Datum och tid: 22-23 sept kl 17-00 Festivalbiljett: 295 + service Vegetarisk buffé & Festivalbiljett: 520 kr + service Dörrarna öppnas kl 17.00 Matservering från 17.00

Details

Start:
September 21, 2023 @ 13:30 CET (Europe)
End:
September 22, 2023 @ 23:59 UTC+1
Cost:
295
Event Categories:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/frandervannerfestival

Organisation

FRÄNDER
Phone:
+46762332938
View Organisation Website

Other

Show organiser's email address on events details page
Check box to hide the email address on the events details page.
Your Name
Säde Tatar

Venue

Kulturoasen
Hågavägen 188
Uppsala, 75263 Sweden
+ Google Map
View Venue Website