European Folk Day – September the 23rd

Loading Events

« All Events

BUSKERfestival – Herent

September 15 @ 16:00 - 22:00 CET (Europe)

BASISPRIJS: € 15 - KANSENTARIEF 24/25: € 3

Rootstown en GC De Wildeman stellen met veel trots de 4e editie van BUSKERfestival Herent voor. Deze muzikale wandeling trekt dwars door jullie geliefde Wildemangangen. In kleine groepen trekken jullie op ontdek­king door het gemeen­schaps­cen­trum. Bij elke tussen­stop staat er een muzikant uit de Rootstown-stal klaar om de deelne­mers te beroeren met 100% akoesti­sche liedjes. Afsluiten doen we op het hoofdpo­dium van De Wildeman met een rasechte roots-folkband uit USA.

Volgende 3 acts spelen her en der op locatie in De Wildeman:

Fernant Zeste (B)

Fernant Zeste is indie blues, bluesy singer songwriter, op de grens van het instru­men­taal experi­ment. In 2024 tourt hij met een “best of” setlist van de voorbije 13 jaar. Ondertussen werkt hij al nieuwe nummers voor een nieuwe plaat. Een elektri­sche gitaar en een stem, meer is er niet nodig. Melancholie wordt afgewis­seld met schijn­bare vreugde. Blues is nooit veraf, maar geen traditi­o­nele blues, en er wordt ver buiten de lijntjes gekleurd.

Merijn Landuyt (B)

Accordeon, dulcimer, bombardon, lapsteel, mandoline, bugel, analoge drumma­chine, renais­san­celuit, … het zijn maar enkele van de instru­menten die Merijn in de laatste jaren verkocht heeft. een gitaar heeft ie nog gehouden. songwri­ting oude school, nieuwe stijl. voor fans van Leonard Cohen, Jackson C. Frank, Adrianne Lenker of the Tallest Man On Earth. een pure melodie, beeldende teksten en een verhaal dat het uwe kon zijn. Gewapend met een eerste soloplaat reist deze Gentse trouba­dour doorheen gans Vlaanderen om zijn liedjes live aan de man/​vrouw te brengen.

Katja Kruit (NL)

Country songs met een liefde voor steelgi­taar. Katja Kruit is zangeres en steel gitarist en brengt nu voor het eerst haar eigen songs. Ze heeft een voorliefde voor country­mu­ziek zoals die bedoeld is: drie akkoorden en de waarheid. Geïnspi­reerd door Bonnie Raitt, Dolly Parton en the Chicks schrijft ze country liedjes met een vleug bluegrass en blues. Country­lief­hebber Kruit heeft Amerikaanse roots en leerde Dobro spelen in de USA. Ze werd verliefd op de klank van deze slide gitaar, die in de country en bluegras­s­mu­ziek een zangerige, resone­rende klank geeft. Ze leerde zichzelf de basis en volgde workshops bij grote ‘dobroi­sten’ zoals Rob Ickes en Sally van Meter, en ontmoette haar held, dobro-koning Jerry Douglas. Terug in Nederland nam ze zich voor om de country en bluegrass verder te verspreiden en speelde ze met verschil­lende bands op allerlei festivals, zoals het Rotterdam Bluegrass Festival en het Knapsack Festival Delft.

Afsluiter in de trouwzaal.

Reedy River String band (USA) – GREENVILLE, USA, bluegrass/newgrass.

Reedy River String Band speelt foot-stompin’ music in three-part harmony! Afkomstig uit Greenville, South Carolina, brengt de band een frisse kijk op Appala­chian rootsmu­ziek doordrenkt met elementen van rock-‘n-roll en jamband­mu­ziek.

Reedy River String Band heeft de afgelopen jaren het zuidoosten van de Verenigde Staten stormen­der­hand veroverd met hun frisse kijk op Appala­chian rootsmu­ziek. In 2023 trad Reedy River op op verschil­lende opmerke­lijke bluegras­sfes­ti­vals, waaronder het Earl Scruggs Music Festival (EmmyLou Harris, Infamous String­dus­ters, Greensky Bluegrass) en het Charleston Bluegrass Festival (Leftover Salmon, Molly Tuttle, Keller and the Keels).

Het geluid van Reedy River is moderne bluegrass met voetstam­pende elementen van jam en rock-‘n-roll, geïnspi­reerd door de verschil­lende tour- en opname-ervaringen van de leden. In elke show wisselt multi-instru­men­ta­list Sterling Waite mandoline, viool, banjo en mondhar­mo­nica af om een scala aan texturen aan de liveop­tre­dens van de band toe te voegen. Met Rush Morgan op gitaar en Mark Dye op contrabas zijn alle drie de leden songwri­ters en leadzan­gers, waardoor er een diepgang en variatie aan origineel materiaal ontstaat die verder gaat dan de relatief korte tijd dat de band samen was.

Sinds de oprich­ting in 2021 heeft Reedy River String Band in 2022 hun titelloze debuut­album uitgebracht en sindsdien twee singles uitgebracht, “My Grass is Blue” en “Punkin Brown” in 2023. Hun studio-releases zijn op meerdere radiosta­tions gespeeld. in het zuidoosten van de Verenigde Staten, waaronder WNCW Spindale, NC, WLHR Lake Hartwell, GA, en The Creek Macon, GA.

#europeanfolkday  #europeanfolkday2024

Details

Date:
September 15
Time:
16:00 - 22:00
CET (Europe)
Cost:
3 – 25
Event Category:
Website:
https://www.gcdewildeman.be/programma/buskerfestival24-25

Organisation

Rootstown
Phone:
+32495535308
Email:
kurt@rootstown.be
View Organisation Website

Other

Your Name
Kurt De Bont

Venue

GC De Wildeman
Schoolstraat 13
Herent, Vlaams-Brabant 3020 Belgium
+ Google Map
Phone:
+3216853020
View Venue Website